GE Energy investeert 100 miljoen in windturbines

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

General Electric gaat fors investeren in windenergie voor de Europese markt. Het bedrijf steekt ruim 72 miljoen euro in windturbinetechnologie, services en fabricage bij de vestiging in het Duitse Salzbergen.

GE heeft voor de komende achttien maanden voor een gigawatt aan bestellingen in zijn orderboeken staan. Tot de klanten behoort het Zuid-Italiaanse Wind Farm Serra. Een gigawatt is volgens GE gelijk aan de energiebehoefte van een miljoen Duitse huishoudens.

De Salzbergse vestiging zal met 28 duizend vierkante meter uitbreiden en daarnaast groeien de trainings- en serviceactiviteiten. In totaal komen er 160 banen bij. Het Amerikaanse bedrijf stapte pas in 2002 in wind, maar is intussen marktleider op de thuismarkt. Wereldwijd draaien inmiddels 11.600 windmolens van het bedrijf. Nieuw zijn GE‘s 2.5XL windturbines die direct stroom kunnen leveren aan het elektriciteitsnet.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.