Fusie Industriële Week en Het Instrument plaatst Feda voor dilemma

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Het Instrument van de FHI sluit zich aan bij de Industriële Week van VNU Exhibitions. De eenzijdige onderhandelingen van de VNU met de branchevereniging FHI plaatsen branchevereniging Feda voor een dilemma.

Met het samengaan van Het Instrument en de Industriële Week ontstaat het grootste evenement op het gebied van industriële automatisering. De voormalige aartsvijanden zien de stap als een doorbraak. De FHI en de VNU streven een langdurige en intensieve samenwerking na. In een persbericht stellen de nieuwe partners dat ze dit grootschalige industrie-evenement voortaan iedere twee jaar gelijktijdig in de Utrechtse Jaarbeurs houden. Ze verwachten in 2010 zo‘n 45 duizend bezoekers en in totaal elfhonderd exposanten op het beursterrein.

Het lijkt erop dat de recessie de aartsrivalen tot samenwerking heeft gedwongen. VNU Exhibitions lanceerde twee maanden geleden, samen met branchevereniging Feda al hun plannen voor de Industriële Week in 2010. Dit plaatste de FHI voor een moeilijke keuze. De branchevereniging beging vorig jaar een strategische blunder door Het Instrument te verplaatsen van november (editie 2006) naar de tweede helft van mei (editie 2008). Daarop zakte het aantal bezoekers van 23 duizend in 2006 naar 18 duizend in 2008.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.