Fuchs slijp- en snijolie voor universeel gebruik

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Lubribond – sinds 1 januari 2009 de verzelfstandigde afdeling van Laagland Chemie – introduceert een nieuwe slijp- en snijolie van koel- en smeermiddelenspecialist Fuchs. Het belangrijkste voordeel van de Ecocut HFN 13 LE-Uni is dat hij kan worden gebruikt bij alle werkzaamheden die benodigd zijn voor de productie van lagers en tandwiel- en reductiekasten. Het product heeft zich inmiddels ook bewezen bij de productie van reductiekasten die worden toegepast in windturbines.

De emissie- en verdampingsarme olie is gebaseerd op aromaatarme hydrocrackoliën, die verwant zijn aan minerale olie. Door de zeer lage verdamping en verneveling van het product is het mogelijk de conventionele hoogviskeuse frees- en ruimoliën te vervangen door dit product met een veel lagere viscositeit. Hierbij profiteert de gebruiker van verbeterde koelprestaties bij gelijkblijvende EP- en antislijtage-eigenschappen. Door de lage viscositeit zal bovendien minder koelmiddel op het product en de spanen achterblijven. Dit resulteert in een aanzienlijk lager olieverbruik met bijbehorende kostenreductie. Bovendien zal blijken dat de wasinstallatie voor de reiniging van de producten na afloop van de bewerking, minder zwaar wordt belast.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen