Frontale aanval Feda en VNU op Het Instrument

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

VNU Exhibitions lanceert met branchevereniging Feda de nieuwe beurs Industry & Automation binnen de Industriële Week. Dit evenement in november 2010 biedt ook onderdak aan traditionele titels Aandrijftechniek, Industrial Processing en Makropak.

Deze stap betekent dat VNU de crisistijd uitkiest voor een frontale aanval op de belangrijkste beurstitel van de FHI, Het Instrument. Die heeft als hoofdthema‘s industriële automatisering, industriële elektronica en laboratoriumtechnologie. De Industriële Week en Het Instrument zijn groots opgezette tweejaarlijkse beurzen die nu beide in 2010 vallen. De Industriële Week is van 5 tot 8 november 2010 in de Jaarbeurs Utrecht. Het Instrument zit er vijf maanden voor, in eind mei het komende jaar. Dat het drukker is op de evenementenmarkt voor industriële automatisering betekent ook dat het jaarlijkse Industrial Automation Solutions (IAS) van het Mikrocentrum sterker onder druk staat.

VNU grijpt de zware recessie aan om aandeel te veroveren in een markt die het moeilijk heeft als gevolg van de geslonken marketingbudgetten. De gevolgen daarvan zijn intussen volop voelbaar. Het Mikrocentrum stelde de voor maart geplande IAS al uit naar juni. Het is volgens sommige bedrijven die traditioneel deelnemen aan dit evenement nog maar de vraag of deze editie dan wel doorgang vindt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.