Frencken neemt ingenieursbureau All Mepp over

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Frencken Europe heeft een overeenkomst getekend om 100 procent van de aandelen te verwerven van All Mepp (All Mechatronical Engineering Projects & Prototyping). Dat Eindhovense engineeringsbedrijf ontwikkelt en bouwt machines, apparaten, tooling en testapparatuur voor productiebedrijven, OEM‘s, laboratoria en onderzoeksinstellingen. De projecten lopen uiteen van assemblagetools en speciaalmachines tot geavanceerde productielijnen. De drie aandeelhouders van All Mepp en het voltallige personeel komen in dienst van Frencken Europe. De activiteiten worden vooralsnog voortgezet in de huidige locatie van All Mepp aan de Avignonlaan in Eindhoven. De naam van de onderneming wordt Frencken Allmepp Projects.

Door deze overname kan Frencken zijn klanten naast productontwikkeling nu ook eenmalige projecten aanbieden, alsook het realiseren van specials en productiehulpmiddelen. Daarnaast krijgt het de beschikking over het intellectueel eigendom van een aantal door All Mepp ontwikkelde systemen voor de medische markt zoals een machine waarmee katheters worden voorzien van een beschermende coating.

Frencken-directeur Henk Tappel ziet nog een voordeel: ’Door deze acquisitie krijgen we er een aantal ervaren senior mechanische ontwerpers bij. Die zijn in deze regio een zeer schaars goed. De kennis en ervaring van de medewerkers van All Mepp is een welkome aanvulling op onze activiteiten. Met name waardeer ik hun ruime expertise met de ontwikkeling van productiehulpmiddelen en het realiseren van heel kleine series. Daarnaast is hun kennis van de medische markt voor ons interessant.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.