Frencken Europe gaat slimme zorgrobot Lea produceren

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Frencken Europe heeft de opdracht in de wacht gesleept om de hightech zorgrobot Lea (Lean Elderly Assistant) te produceren voor het Haagse Robot Care Systems. Dit jaar wordt het prototype van de als rollator vormgegeven robot op verschillende plaatsen in Europa getest, volgend jaar moet deze op de markt komen.

De Lea kan autonoom bewegen in vooraf geprogrammeerde ruimtes en bewegende obstakels herkennen en omzeilen. Het apparaat kan daardoor bijvoorbeeld iemand ophalen of naar de eigenaar toe komen. Naast hulp bij het lopen biedt de zorgrobot ook hulp bij het volgen van het dagritme door aan te geven wanneer het tijd is voor medicatie of oefeningen. Verder helpt de interface om contact te maken met de omgeving.

Frencken heeft de opdracht binnengehaald vanwege zijn roboticakennis en benodigde Iso-certificeringen. ‘Maar vooral omdat we een hele goede klik hebben met het team dat verantwoordelijk is bij de opdrachtgever’, zegt Henk Tappel, ceo van Frencken Europe.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.