Frencken breidt productieruimte uit

Alexander Pil
22 augustus 2012

Frencken Mechatronics, een dochterondernemening van de Eindhovense hightechtoeleverancier Frencken Europe, heeft zijn productieruimte uitgebreid. De cleanroom is in afmeting nagenoeg verdubbeld en de niet-cleanroomactiviteiten krijgen een nieuwe, grotere locatie.

Door de toenemende vraag naar cleanroomproductie werden de faciliteiten aan de Hurksestraat te klein. Frencken heeft zijn cleanrooms vergroot en waar nodig naar een hogere reinheidsklasse gebracht. Alle niet-cleanroomactiviteiten worden verplaatst naar een nieuw gehuurd pand, ook aan de Hurksestraat. Als alles volgens de planning voorloopt, kan Frencken Mechatronics nog dit kwartaal over.

’Al tijden viel het op dat het bedrijf krap in de jas zat, met name als we potentiële nieuwe klanten rondleidden‘, aldus Frencken-directeur Henk Tappel. ’Je zag ze denken: ’Waar gaat Frencken dan onze business onderbrengen?‘ Door deze uitbreiding voegen wij enkele duizenden vierkante meters productieruimte toe, hebben we de cleanroom fors uitgebreid en bieden we de diverse afdelingen de juiste infrastructuur voor de toekomst. Ook kunnen we aan klanten laten zien dat er ruimte is voor uitbreiding van activiteiten.‘