Fraunhofer Instituut strijkt neer op UT-campus

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Fraunhofer Instituut vestigt een projectcentrum op de campus van de Universiteit Twente. Het is de eerste Nederlandse vertegenwoordiging van het vermaarde Duitse instituut in Nederland. Wanneer het centrum succesvol blijkt, moet het op den duur uitgroeien tot een volwaardig onafhankelijk instituut.

Het centrum wordt opgericht vanuit het Fraunhofer Instituut voor Productietechnologie in Aken, dat zich richt op zaken als procestechnologie, productieapparatuur, mechatronica en metrologie. Samen met de UT en Saxion gaat het werken aan vragen uit de industrie en internationale samenwerkingsprojecten.

Het Fraunhofer Instituut is Europa’s grootste non-profitorganisatie voor toegepast onderzoek. Het heeft 66 onderzoeksinstituten in Duitsland en zeven geassocieerde instituten in het buitenland. Het nieuwe centrum in Enschede is het resultaat van lobbywerk door Fred van Houten, UT-hoogleraar Design Engineering. In 2011 was hij president van Cirp, de Internationale Academie voor Productie-engineering, waar het Fraunhofer ook sterk in vertegenwoordigd is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.