Fraunhofer breidt uit naar Oostenrijk

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Fraunhofer-instituut heeft een afdeling in Oostenrijk geopend. In Graz en Wenen gaan researchers in samenwerking met de technische universiteiten in deze twee plaatsen contractonderzoek uitvoeren. Oostenrijk is na Duitsland het belangrijkste doelgebied voor het instituut. Vorig jaar haalde het in heel Europa 52 miljoen euro op met contractresearch, zeven miljoen daarvan kwam uit Oostenrijk. ’Door het opzetten van Fraunhofer Austria Research beantwoorden we Oostenrijks groeiende vraag naar technologieoverdracht‘, zegt Ulrich Buller, senior vicepresident van het Fraunhofer-instituut. Eind 2009 moet Fraunhofer Oostenrijk zeventien werknemers tellen.

De groep in Graz verbindt zich met het Excellence Center for Visual Computing van de universiteit en het Fraunhofer-instituut voor computergraphics. De researchers gaan zich onder meer bezig houden met visualisatie van gebogen oppervlaktes. In Wenen zal een groep zich richten op productie en logistiek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.