Fraunhofer breidt uit in windenergie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het Fraunhofer-instituut richt een nieuwe tak op, helemaal gericht op windenergie. Het Institute for Wind Energy and Energy System Technology (Iwes) in Bremerhaven gaat zowel materiaalonderzoek doen als de integratieproblematiek in het elektriciteitsnet bestuderen. Het Iwes neemt de plaats in van het Fraunhofer Center for Wind Energy and Maritime Technologies.

De Duitse federale overheid bekostigt een Iwes-researchfaciliteit en een competentiecentrum voor rotorbladen ter waarde van 25,4 miljoen euro en levert een bijdrage van 25 miljoen aan de operationele kosten tot en met 2013. Daarnaast springen de deelstaten Bremen, Hessen en Niedersachsen bij met ’tientallen miljoenen euro‘s‘, aldus het persbericht.

Zoals gebruikelijk zal het nieuwe instituut stevig samenwerken met universiteiten. Een onderzoeksafdeling van de Universiteit van Kassel wordt geheel opgenomen in het Iwes. Daarnaast doen de universiteiten van Bremen, Hannover en Oldenburg mee.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.