Frans investeringshuis zet zinnen op Europese semicon

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Franse private-equityfirma Ardian heeft aangekondigd dat het gaat investeren in halfgeleiders. Samen met een team van voormalige bestuurders in de sector richt het Ardian Semiconductor platform zijn pijlen op de volledige halfgeleiderwaardeketen, met een bijzondere focus op Europa. De totale investerings- en adviesportefeuille van Ardian omvat 156 miljard dollar.

‛Europa is een van de meest aantrekkelijke regio’s om in te investeren in het komende decennium. Europese bedrijven in deze waardeketen zijn wereldleiders in halfgeleiders voor mobiliteit en industriële toepassingen – eindmarkten die een snelle technologische transformatie doormaken en naar verwachting het snelst zullen groeien. Europa is ook toonaangevend door zijn innovatie-ecosystemen, IP, gespecialiseerde machinebouwers en materiaalbedrijven, die belangrijke megatrends zoals de kunstmatige-intelligentierevolutie ondersteunen’, aldus een persbericht.

Het team van veteranen uit de halfgeleiderindustrie dat samenwerkt met Ardian bestaat uit Paul Boudre, voormalig ceo van Soitec, Christophe Duverne, die meer dan tien jaar heeft gewerkt bij de Identificatie-businessunit van NXP, Helmut Gassel, voormalig chief marketing officer bij Infineon, en Thomas Pebay-Peyroula, een voormalig investeringsbankier van Rothschild.