FPT-Vimag en Nevat samen in Smart Industry

Alexander Pil
20 maart 2019

Branchevereniging FPT-Vimag en toelevernetwerk Nevat gaan strategisch samenwerken op alle facetten van Smart Industry. De twee clubs zien slimme fabrieken als de toekomst van de maakindustrie. ‘Slimme processen, nieuwe machines, digitalisering en opleiden van medewerkers zijn hiervan cruciale onderdelen’, aldus FPT-Vimag-directeur Ramon Dooijewaard. ‘Leden van FPT-Vimag hebben veel kennis van nieuwe productietechnieken en mogelijkheden voor automatisering en digitalisering.’

Net als in de Formule 1 bepalen optimale samenwerking en de beste technieken de winnaar, vinden FPT-Vimag en Nevat. Zonder de juiste tools kun je niet winnen. De twee partijen zien dat het mkb van de maakindustrie nog veel stappen kan zetten op de roadmap naar de slimme fabriek. Samen werken ze een programma uit om bedrijven naar een hoger smart niveau te krijgen.

De eerste concrete uitwerking van de samenwerking is een Smart Industry skillslab op het gebied van gerobotiseerd lassen bij de stichting Vakopleiding Metaal. Het doel van dit lab is om kennis over gerobotiseerd lassen te delen met bedrijven en opleidingen om deze nieuwe kennis om te zetten in nieuw lesmateriaal. FPT-Vimag sluit aan op dit skillslab en brengt kennis van haar leden in.