Forse tegenwind voor Agfa

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Agfa kreeg een flinke knauw in het eerste kwartaal van 2014. De omzet daalde vergeleken met vorig jaar met 12 procent tot 622 miljoen euro, veel meer dan analisten hadden verwacht. Bovendien is verbetering voorlopig nog niet in zicht, denkt het bedrijf. Er is wel een lichtpuntje: het Mortselse bedrijf kon een winst van een miljoen euro noteren, waar het vorig jaar nog 12 miljoen euro de min in ging.

Het bedrijf voert diverse oorzaken aan voor de tegenvallende cijfers. Vooral de ongunstige wisselkoersen en de zwakte in de opkomende markten hebben een impact op de resultaten. Daarnaast speelt de onzekerheid in de Amerikaanse zorgmarkt door de invoering van ‘Obamacare’ het bedrijf parten – andere bedrijven hebben hier ook last van. Ook de twee weken durende staking bij de Belgische productievestigingen hebben de omzet geen goed gedaan.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.