Fors meer PV-installaties in 2009

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Uit voorlopige cijfers van de European Photovoltaic Industry Association (Epia) blijkt dat vorig jaar 6,4 gigawatt meer PV-capaciteit werd geïnstalleerd, een forse stap die het totaal op twintig gigawatt brengt. Het lopende jaar brengt meer goeds met 40 procent meer installaties, terwijl de groei op jaarbasis met meer dan 15 procent toeneemt, verwacht de branchevereniging.

Duits grondgebied herbergde op januari negen gigawatt, waarvan drie neergezet vorig jaar, en blijft daarmee de grootste markt. Ondanks aanpassingen aan het terugleververgoedingssysteem zal dat ook voor 2010 gelden. De op een na grootste markt Italië installeerde zevenhonderd megawatt, maar in de toekomst verwacht Epia meer van de Zuid-Europeanen, omdat zij dit voorjaar naar verwachting een energiewet aankondigen die de PV-industrie ondersteunt. Spanje, ooit de grootste groeier, bungelde met zestig megawatt onderaan. Zelfs België deed het met 292 megawatt beter.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.