Ford Genk dicht in 2014

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De productielijnen van Ford in Genk komen in 2014 tot stilstand. Dat kregen de vakbonden en medewerkers vanochtend te horen van de Genkse Ford-directie. De productie van de Ford Mondeo stopt volgend jaar. Medio 2014 verhuist ook de productie van de S-Max en de Galaxy naar Valencia in Spanje. De vestiging in Genk sluit dan definitief de deuren. Dat gaat ten koste van ongeveer 4500 directe banen in Genk, en naar schatting minstens nog eens dat aantal bij toeleveranciers.

Vakbond ACV verwijt Ford – dat in het verleden nog werkzekerheid beloofde tot 2020 – een gebrek aan respect. ’Ik had dit zeker niet verwacht‘, aldus ACV-secretaris Luc Peenen op de website van Knack. ’We hadden een overeenkomst met de Europese directie, we hadden hun handtekening. Uitstel van executie tot 2014; dat tart alle verbeelding.‘ AVC bekijkt welke juridische stappen het kan ondernemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.