Fontys Mechatronica Eindhoven wint Actemium Automation Award

Alexander Pil
18 oktober 2016

Voor het eerst verscheen er een damesteam aan de start van de jaarlijkse Automation Award bij Actemium in Veghel. Een plaatsje in de eregalerij van het Edulab in Veghel konden de studentes dit keer nog niet bemachtigen. Die eer ging naar team Appel van Fontys Hogeschool Mechatronica Eindhoven, dat de automatiseringswedstrijd op 13 oktober won.

De formule van de Actemium Automation Award is simpel. Negen teams van elk vier hbo-studenten worden uitgedaagd om binnen een beperkte tijd een aantal automatiseringsopdrachten op te lossen. Om dat succesvol te doen, is niet alleen allround automatiseringskennis, maar ook het vermogen om samen te werken een absolute must. Ook dit jaar tekenden partners van Actemium voor originele en uitdagende challenges. Zo bedacht SEW-Eurodrive een ludieke opdracht over machineveiligheid. Studenten mochten armpje drukken met een robotarm. Daarbij moesten ze wel analyseren welke gevaren en risico’s het model met zich meebracht én bedenken welke maatregelen nodig waren om die te minimaliseren.

De mechatronicastudenten van team Appel namen dit jaar dus de beker en een mooie geldprijs mee naar Eindhoven. Op plaats twee eindigde team Otje & The Guys van Hogeschool Utrecht. Team Just in Time van Avans Hogeschool Den Bosch legde beslag op de derde plek.