Fontys en ASML werken samen aan innovatief techniekonderwijs

Alexander Pil
30 juni 2015

Studenten opleiden met de nieuwste productietechnologieën bij praktijkopdrachten in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven; dat is het doel van de samenwerkingsovereenkomst die ASML en Fontys Hogeschool Engineering woensdag 1 juli tijdens het IPD symposium ondertekenen.

In het najaar van 2014 ontwikkelden en implementeerden docenten van Fontys Hogeschool Engineering en medewerkers van ASML de module ‘System Identification’. Dit initiatief resulteert nu in een samenwerking waarbij Fontys de ontwikkeling en implementatie van het theoretische deel van de module verzorgt en ASML verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en implementatie van het praktijkdeel. Daarvoor stelt ASML een reticle masking unit (Rema) ter beschikking waarmee de studenten praktijkervaring kunnen opdoen.

Deze samenwerking is een van de manieren waarop het technisch onderwijs bij Fontys en hightechbedrijven uit de regio kennis uitwisselen en van elkaar leren. Fontys-directeur Engineering Ella Hueting: ‘We zijn trots dat we met ASML kunnen samenwerken. Hierdoor maken studenten al in de opleiding kennis met de modernste apparatuur en kunnen we echt hightechonderwijs leveren. Zowel studenten als bedrijfsleven profiteren hiervan; studenten zijn beter voorbereid op hun toekomst en het bedrijfsleven krijgt beter opgeleide afgestudeerden.’