Fontijne levert eerste wielproductielijn af

Alexander Pil
8 april 2019

Nog geen anderhalf jaar na de start in november 2017 meldt Fontijne Holland dat het eerste deel van de innoverende wielproductielijn, een productielijn van velgen voor personenauto’s, de factory acceptance test heeft doorstaan. De productielijn is ontwikkeld voor uiteenlopende afnemers om een groot deel van hun eigen productieproces te automatiseren. Hiermee bouwt Fontijne voort op de wielproductielijn van het voormalige bedrijf Fontijne Grotnes dat eind 2016 failliet ging.

Dit eerste project van deze hightech machines bestaat uit een op maat gesneden productielijn voor het produceren van voorgevormde ringen. Fontijne noemt dit een preparation line. Eind maart heeft Fontijne de systemen aan de eerste eigenaar verstuurd. De complete productielijn wordt na aankomst op de locatie van de eigenaar geassembleerd en uitgebreid getest door de servicetechnici van Fontijne.

Fontijne is binnen anderhalf jaar tijd gegroeid van vijftien naar vijfentwintig medewerkers. ‘Onze missie is om onze kennis en ervaring met onze klanten te delen’, aldus Fontijne-coo Kees Scholtes. ‘Het belangrijkste doel is om samen te werken om de best mogelijke en meest efficiënte oplossingen te bedenken voor hedendaagse en toekomstige productiedoelstellingen van de eindgebruikers. Daarnaast streeft Fontijne ernaar om belangrijke aftersaleskwesties zoals service, onderhoud en de levering van reserveonderdelen verder te optimaliseren.’