Fom Rijnhuizen naar Eindhoven

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het Fom-instituut voor Plasmafysica, nu gevestigd op locatie Rijnhuizen in Nieuwegein, verhuist naar de campus van de TU Eindhoven. Daartoe hebben beide partijen gisteren een principeakkoord ondertekend. Een nog te bouwen complex vlakbij het N-laag-gebouw gaat het instituut voor fundamenteel energieonderzoek huisvesten. In 2015 moet dat klaar zijn.

’Met de oprichting wil Fom een nationaal coördinerende rol in het energieonderzoek op zich nemen‘, aldus Fom-directeur Wim van Saarloos. Het nieuwe energie-instituut wil dat bereiken door dependances aan verschillende Nederlandse universiteiten op te zetten en nauw samen te werken met bestaande energieonderzoeksinstellingen.

De onderzoekslijnen van Fom Rijnhuizen op het gebied van fusie-energie en nanolagen voor de computerchipindustrie worden uitgebreid met nieuwe groepen die zich richten op onderzoek naar andere energiebronnen. Ook zal de samenwerking met andere disciplines, zoals de chemie, bio- en technische wetenschappen worden versterkt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.