FMTC sluit verbintenis met Fins en Oostenrijks R&D-centrum

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Leuvense onderzoekscentrum FMTC gaat een samenwerking aan met het Finse Finnish Metals and Engineering Competence Cluster (Fimecc) en het Oostenrijkse Austrian Center for Competence in Mechatronics (ACCM). Doel van de krachtenbundeling is om de kennis bij de partners en hun achterban op een hoger platform te brengen. Uiteindelijk moet dat leiden tot kansen om de business te versterken, de winst te verhogen en het banenaanbod te vergroten. De drie R&D-centra zullen regelmatig hun strategische onderzoeksagenda‘s met elkaar delen en waar mogelijk projecten samen oppakken.

’Door de handen ineen te slaan, creëren we nieuwe mechatronische innovatiekansen die niet boven water zouden zijn gekomen in de traditionele nationale researchstructuur‘, zegt FMTC-directeur Marc Engels. ’ACCM, Fimecc en FMTC zijn alle drie voorstander van flexibel en lean onderzoeksmanagement. Door direct samen te werken met de relevante innovatieplatforms vermijden we zware bestuurssystemen en kunnen we focussen op de daadwerkelijke projecten.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.