FMTC en Sirris bundelen krachten in ecomechatronica

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De kenniscentra FMTC en Sirris zijn samen het Ecomechatronics-traject gestart. Doel van de samenwerking is om ā€™de technologiesprong naar ecomechatronische producten te begeleiden door praktische cases uit te werkenā€˜, zoals de partners het omschrijven. Met ecomechatronica bedoelen FMTC en Sirris de technologie rond de ecopijlers energiezuinigheid, performance en materiaalzuinigheid, en gebruikscomfort.

Sirris heeft in eerdere onderzoeksprojecten en industriĆ«le projecten ervaring opgebouwd met energie-efficiĆ«nte en -zuinige machines, de beheersing van geluid en trillingen en andere mechatronische innovaties. Het thema ā€™ecologische machinesā€˜ is een van de drie onderzoeksdomeinen van FMTC. Bovendien kunnen de partijen terugvallen op een jarenlange samenwerking in dit domein en hebben ze nauwe contacten met de doelgroep opgebouwd.

Het Ecomechatronics-traject is opgedeeld in verschillende fases. De eerste fase omvat het uitwerken van een ecomechatronica-audit die het innovatiepotentieel van de drie ecopijlers moet blootleggen. FMTC en Sirris zullen dit uitwerken binnen drie concrete bedrijfscases. Na perfectionering kan de audit dan verder worden toegepast bij geĆÆnteresseerde machinebouwers. Hierop volgt de uitwerking van een ecomechatronicakaart die de resultaten van de audit vertaalt naar een innovatieplan. In de tweede fase interpreteren FTMC en Sirris de resultaten van een industrieel onderzoek om te beantwoorden aan de noden van de machinebouwers.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.