FMI print seriematig titanium implantaten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

FMI Instrumed is een van de eerste bedrijven in de Benelux die seriematig orthopedische implantaten uit titanium gaat produceren met een metaal-3d-printer. Daarvoor heeft de Schiedamse toeleverancier geïnvesteerd in een Concept Laser M2 Dual Laser-metaalprinter met QM-kwaliteitsmonitoringsystemen. FMI Instrumed wil daarmee zijn competenties uitbreiden door nieuwe typen implantaten te vervaardigen die met de huidige cnc-technologie niet kunnen worden gemaakt.

Met metaal-3d-printtechnologie gaat FMI onder meer implantaten met poreuze structuren en componenten maken die met de huidige cnc-technologie niet maakbaar zijn. FMI Instrumed heeft als participant in Addlab drie jaar ervaring en kennis kunnen opbouwen op het gebied van metaal-3d-printen en neemt met de investering in de Concept Laser-metaalprinter als eerste de stap naar serieproductie, geïntegreerd in het productieproces.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.