FMI neemt productie onderdelen Fontijne Grotnes over

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Het Vlaardingse FMI Machining neemt een belangrijk deel van de productie over van stadsgenoot Fontijne Grotnes. Het gaat om het maken van metalen onderdelen voor de productieprocessen en -systemen die worden vervaardigd door Fontijne Grotnes. Deze worden vanuit Vlaardingen wereldwijd geleverd aan onder meer de automobielindustrie en fabrikanten van buizen.

Inmiddels zijn een aantal ervaren Fontijne Grotnes-werknemers, een lasafdeling en de overgenomen draai- en freesmachines verhuisd naar het FMI-gebouw, enkele kilometers verderop. Vanaf 1 mei gaat de productie bij FMI voor Fontijne Grotnes officieel van start.

Fontijne Grotnes heeft er bewust voor gekozen om de productie van onderdelen toe te vertrouwen aan FMI. Het is een direct gevolg van de nieuwe innovatieve en efficiënte manier van werken bij Fontijne Grotnes. Naast het ontwerpen van specialistische productiesystemen (engineer to order) is Fontijne Grotnes zich meer en meer gaan toeleggen op het inrichten van productiesystemen bestaande uit standaard componenten en modules. De systemen kunnen hiermee voor elke klant op maat worden samengesteld (configure to order).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.