FME wil geen collegegeld meer voor bètastudie

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

In aanloop naar de verkiezingen pleit de FME voor afschaffing van het collegegeld voor technische studies. Het tekort aan bètatechnici is namelijk de grootste dreiging voor het voortbestaan van de technologische industrie in Nederland, stelt de werkgeversorganisatie voor deze sector. Eerder pleitten onder meer al universiteiten, hoogleraren en diverse politici voor gratis of goedkope bètaopleidingen. Met de FME komt er er opnieuw een stem bij voor deze ideeën.

Het proefballonnetje van de FME is onderdeel van een pleidooi voor verbeteringen van het Nederlandse verdienvermogen. De organisatie stelt dat het ingezette bedrijfslevenbeleid met de pijlers innovatie, onderwijs en export ’zonder dralen‘ moet worden voortgezet. Ook wil de FME ontwikkelingssamenwerking in de vorm van kennis en producten en weer een fulltime staatssecretaris voor buitenlandse handel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen