FME Industrieagenda 2022-2024 overhandigd aan minister Adriaansens

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

FME-voorzitter Theo Henrar heeft maandag vanaf de Hannover Messe de FME Industrieagenda digitaal overhandigd aan Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat. In deze agenda staat verwoord hoe de branchevereniging denkt van Nederland een weerbare competitieve en internationaal verbonden industrie te kunnen maken, die zorgt voor een brede welvaart en welzijn.

Om maatschappelijke problemen, zoals de stikstofcrisis, het tekort aan personeel in de zorg en klimaatverandering, structureel aan te pakken, is een breed gedragen meerjarig industriebeleid nodig, stelt FME. Technologische innovaties dragen immers bij aan het oplossen van deze mondiale problemen. Ongewenste economische afhankelijkheden zorgen ervoor dat we kwetsbaar zijn voor verstoringen in internationale waardeketens. De pandemie en de oorlog in de Oekraïne hebben dit laten zien. Daarom is industriepolitiek nu nodig. Niet alleen in Nederland, maar zeker ook in heel Europa, vindt FME.

Om hieraan een bijdrage te leveren, heeft FME een Industrieagenda 2022-2024 opgesteld. Henrar: ‘Onze ambitie is helder: Nederland moet koploper worden in de digitalisering en verduurzaming van de industrie. Dit is ook nodig om in de toekomst mondiaal concurrerend te zijn en om onze Europese strategische autonomie te versterken, waardoor onze waardeketens minder kwetsbaar worden. Als we nu niet investeren in technologische industrie van morgen en overmorgen, dan dreigen we op onoverbrugbare achterstanden te komen ten opzichte van onze concurrenten.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen