FME: ‘Groen is poen’

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De energietransitie biedt Nederland een unieke kans om de economie duurzaam te moderniseren. Die kans moet de komende jaren verzilverd worden door in te zetten op technologische oplossingen. Technologie maakt gebouwen, vervoermiddelen en complete productieketens zuiniger. FME heeft de politiek daarom opgeroepen om samen met haar leden een actieve bijdrage te leveren aan de versnelling van de energietransitie.

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink: ‘Het moet zuiniger, duurzamer en slimmer. Vanuit maatschappelijk én economisch oogpunt is een versnelling van de energietransitie cruciaal. Het is de enige manier om aan internationale klimaatafspraken te voldoen en de samenleving te verduurzamen. En het leidt tot banen en nieuwe business. Nederland kan een internationale koppositie innemen als pionier en exporteur van technologische innovatie. Groen is poen.’

FME heeft met haar leden een Energievisie opgesteld en gestuurd aan informateur Schippers. Kern van het rapport is dat versnelling van de energietransitie moet komen van innovatieve technologie. Zonder technologie is de transitie naar een CO2-neutrale energievoorziening onmogelijk. Het is de sleutel tot energiebesparing en duurzame productie van energie. En ict maakt het mogelijk om vraag, aanbod en verbruik van energie slimmer aan te sturen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.