FME en Federatie Metaal & Techniek bundelen krachten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De vereniging FME-CWM treedt toe tot de Federatie Werkgeversorganisaties Metaal & Techniek (FWM). De twee ondernemersorganisaties gaan verder onder de naam Federatie Werkgeversorganisaties in de Techniek (FWT). Doel van de koppeling is onder meer om de cao‘s voor de metaal en techniek en de cao Metalektro op elkaar af te stemmen. Dit moet de arbeidsmobiliteit verhogen. Op termijn zullen de organisaties de mogelijkheden onderzoeken om de twee cao‘s te combineren tot één basis-cao. Verder wil de FWT alle pensioenregelingen op elkaar afstemmen en de instroom van personeel bevorderen.

’De voordelen van de samenwerking zitten er vooral in dat het eenvoudiger kan worden om van baan te veranderen binnen de metaalsector zonder verlies van arbeidsvoorwaarden‘, aldus Jan Berghuis, bestuurder bij FNV Bondgenoten Kleinmetaal. ’Ook kan het bijdragen aan een betere organisatie van de arbeidsmarkt en opleidingen in de metaal zodat mensen als het nodig is makkelijker kunnen overstappen naar een andere baan in de metaalsector.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.