FME-branches bundelen krachten in automotive

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Automotive Manufacturing Platform, zo heet de krachtenbundeling van de Algemene Vereniging van Nederlandse Gieterijen (Avneg), toelevernetwerk Nevat en de Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie (VNMI). Samen met andere automotivegerelateerde FME-leden willen ze samen optrekken in de automobielindustrie. Op 18 april is de aftrap van de samenwerking.

De Nederlandse automotive-industrie heeft een goede internationale reputatie, maar toch zijn de Nederlandse bedrijven vaak kleine spelers op de internationale markt. Toeleveranciers worden steeds eerder betrokken bij innovaties van inkopende marktpartijen, maar in de praktijk blijken deze innovaties moeizaam door te dringen tot de eindgebruikers. Daarnaast zien de bedrijven zich geconfronteerd met hoge externe eisen ten aanzien van vermindering milieubelasting en energieverbruik, wat vraagt om een maximaal innovatieve instelling.

Binnen de FME hebben de genoemde branches besloten om intensiever samen te werken. Doel van het Automotive Manufacturing Platform is om eindgebruikers in de automotivemarkt versneld kennis te laten maken met de innovaties in productie en materialen. Deze kennis stelt hen in staat onderdelen, assemblages en eindproducten voor de vervoersmiddelen te ontwerpen en produceren die in 2030 30 procent zuiniger, 30 procent lichter en 30 procent duurzamer zijn, en 50 procent minder uitstoot veroorzaken dan de vergelijkbare producten uit het startjaar 2005. Het platform komt voort uit de aanbevelingen uit de VNMI/Avneg Routekaart 2030.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.