Flowid verkoopt eerste reactor

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Flowid heeft vorige maand zijn eerste chemische reactor verkocht. Een niet bij naam genoemd Indiaas bedrijf gaat de Eindhovense technologie uitproberen en als het bevalt additionele reactoren aanschaffen voor productiedoeleinden. Flowid verwacht binnenkort ook klanten in Europa en de Verenigde Staten te bedienen. Daarnaast bouwt het een chemische fabriek op de Brightlands Chemelot Campus in Limburg.

Flowid’s Spinpro-reactoren zijn kleiner, veiliger, efficiënter en milieuvriendelijker dan klassieke chemische reactoren. In plaats van grote hoeveelheden in veel oplosmiddel batchgewijs te verwerken, passen ze een geconcentreerd en continu proces toe. Daardoor kan Flowid de procesparameters nauwkeurig controleren, waardoor minder afval wordt geproduceerd. Ook wordt bespaard op energie. Volgens de spin-off van de TU Eindhoven kan de kostenbesparing oplopen tot vijftig procent. 

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen