Flir verbetert aanbod warmtebeeldcamera’s

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Flir Systems lanceert een aantal updates van zijn Flir I-serie warmtebeeldcamera‘s. Het instapmodel, de Flir I3, heeft met warmtebeelden van zestig bij zestig pixels nog dezelfde beeldkwaliteit als zijn voorganger. De Flir I5 is wel uitgebreid, van tachtig bij tachtig naar honderd bij honderd pixels. De I7 is vergroot van 120 bij 120 naar 140 bij 140 pixels. Meer pixels zorgen ervoor dat er meer details en meer thermische onregelmatigheden boven water komen. Ook heeft Flir gewerkt aan de robuustheid van de camera‘s. Zo zijn ze bestand tegen een val van twee meter en stof- en spatwaterbestendig.

De Flir-warmtebeeldcamera‘s worden gebruikt voor elektrische en mechanische inspecties. Dergelijke installaties hebben de neiging om warm te worden voordat ze stuk gaan. Door potentiële problemen voortijdig te detecteren met een warmtebeeldcamera kunnen installaties worden geïnspecteerd en storingen worden voorkomen.

De Flir I-serie is gemakkelijk te gebruiken, aldus de fabrikant. De warmtebeeldcamera‘s zijn ontworpen voor gebruikers die nog nooit eerder met warmtebeeldtechnologie hebben gewerkt. Zo zijn de systemen uitgerust met een vaste focuslens. De camera produceert warmtebeelden in JPeg-formaat die worden opgeslagen op een uitneembare SD-kaart of in het interne geheugen van de camera. Alle temperatuurgegevens worden automatisch samen met het warmtebeeld bewaard. Afhankelijk van het model is de camera voorzien van analysefuncties zoals spotmeters.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen