Flinke omzetstijging bij ASMI’s front-end (update)

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

ASMI‘s technologie voor atoomlaagdepositie (ALD en plasma enhanced ALD) heeft dit jaar flink aan belangstelling gewonnen: de omzet uit deze business steeg met 55 procent in 2011 en meer ligt in het verschiet. ’We hebben menig zaaiproject in ALD en PEALD gerealiseerd en hebben er behoorlijk vertrouwen in dat deze de komende achttien maanden in groei zullen resulteren‘, aldus topman Chuck del Prado tijdens een conference call naar aanleiding van de jaarcijfers.

Het is bekend dat ASMI zaken doet met twee Aziatische geheugenmakers. Ook in het logicasegment zit beweging, nu ook foundry‘s niet meer zonder ALD kunnen. 28-nanometerchips hebben namelijk zeer dunne laagjes van een speciaal isolerend materiaal in de gate nodig, die alleen met deze technologie kunnen worden gedeponeerd.

Del Prado zal in de recente successen en toekomstperspectieven zijn gelijk bevestigd zien om de front- en back-endactiviteiten onder een dak te houden. ASMI voerde tot ruim een jaar geleden een bitter gevecht met activistische aandeelhouders, die het in hun ogen ongezonde front-endsegment wilde afsplitsen van het moederbedrijf. Del Prado hield voet bij stuk, maar voerde wel een stevige reorganisatie door.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.