Flexibele inverters Weg uitgerust met soft-PLC

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Weg lanceert een serie inverters voor de controle van driefasemotoren. De CFW500‘s zijn volgens de Braziliaanse fabrikant robuust, flexibel en slim. Ze zijn verkrijgbaar met vermogens tussen 0,18 en 22 kW. Weg heeft ze ontworpen voor industriële toepassingen zoals centrifugaal- en procespompen, compressoren, transportbanden en ventilatoren.

De CFW500-drives hebben een modulair plug-and-playontwerp en bevatten een micro-PLC die kan worden geprogrammeerd via het standaard protocol IEC 61131-3. Bij aflevering heeft Weg ze voorzien van voorgeprogrammeerde macro‘s voor bijvoorbeeld positionering, versnelling en timing. Gebruikers kunnen het systeempje programmeren direct via het lcd-scherm of op een computer via een RS232-, RS485- of USB-aansluiting.

Ontworpen voor gebruiksgemak en snelle installatie kan de CFW500 tot 64 verschillende plug-inmodules identificeren. De CFW500 is geschikt voor de ondersteuning van gedecentraliseerde automatisering en sluit aan op grote veldbussystemen waaronder Canopen, Devicenet en Profibus-DP. De inverters werken bij omgevingstemperaturen tot 50 graden Celsius.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen