Flanders Make opent kantoor in Kortrijk

Tom Cassauwers
14 november

Het onderzoekscentrum Flanders Make, dat de Vlaamse maakindustrie ondersteunt, opende vorige week een nieuwe vestiging in Kortrijk. Daar kunnen bedrijven experimenteren met nieuwe productietechnieken.

De nieuwe vestiging van Flanders Make in Kortrijk zal zich focussen op slimme en duurzame productie. Flanders Make heeft al twee vestigingen: in Leuven, waar de focus ligt op machinebouw, en in Lommel, dicht bij de Nederlandse grens, met een focus op automotive.

De Flanders Make-vestiging in Kortrijk hoopt de West-Vlaamse industrie te kunnen ondersteunen.

Op de locatie kunnen bedrijven experimenteren met nieuwe productiemethoden op een kleinere schaal. ‘Dankzij onze onderzoeksinfrastructuur kunnen bedrijven die willen inzetten op innovatie bij ons ontdekken hoe ze een breed gamma aan producten in relatief kleine hoeveelheden op een efficiënte en duurzame manier kunnen maken’, stelt Grisja Lobbestael, ceo van Flanders Make, in een persbericht.

Flanders Make heeft nu zo’n 850 onderzoekers in dienst, verspreid over hun twee kantoren en de vijf Vlaamse universiteiten. In Kortrijk zouden er nu vijftig onderzoekers aan de slag gaan. De faciliteit kostte 30 miljoen euro.

Met de nieuwe vestiging in Kortrijk hoopt Flanders Make de lokale industrie beter te ondersteunen. In West-Vlaanderen vind je heel wat belangrijke Belgische maakbedrijven, zoals CNH Industrial, Barco en Picanol. Met een kantoor in Kortrijk komt het onderzoekscentrum dichterbij voor hen.