Flanders Make ontwikkelt ad hoc aanspreekpunt voor digital twins

Paul van Gerven
Leestijd: 6 minuten

Omdat de data die een digital twin voedt over talloze databases is verspreid, is het lastig om antwoord te krijgen op complexe vragen over het onderliggende fysieke product. Flanders Make werkt aan een raamwerk dat alle data aan elkaar knoopt, zodat vragen stellen een stuk makkelijker wordt.

Er zijn boeken vol geschreven over de digital twin (DT), maar een eenduidige definitie is er eigenlijk niet voor te geven. Gaat het om een representatie van een fysiek apparaat, van een productieomgeving of misschien zelfs van een softwareproduct? Is hij slechts bedoeld ter ondersteuning van het ontwerpproces, of blijft de DT de gehele levensduur gekoppeld aan het origineel?

En als het om een apparaat gaat, heeft de DT dan betrekking op een model of versie, waarvan er vele eenheden zijn geproduceerd, of op één specifiek apparaat? Is de DT een realtime beschrijving van het origineel, waarmee de status van het systeem kan worden opgevraagd? Of kan hij ook voorspellingen doen, bijvoorbeeld over wanneer er onderhoud nodig zal zijn?

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.