Flanders Make breidt uit in AI en value engineering

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Flanders Make heeft sinds dit jaar drie nieuwe core-labs aan zijn aanbod toegevoegd rond kunstmatige intelligentie en value engineering. ‘Om onze strategie uit te voeren en belangrijke technologische trends te volgen die impact hebben op onze strategie, is het belangrijk om ontbrekende competenties aan te duiden en te zoeken bij onze academische partners’, zegt Dirk Torfs, ceo bij Flanders Make. ‘De toevoeging van deze drie core-labs zal toelaten om nog meer impact te kunnen creëren voor de industrie. Enerzijds door ons te versterken op het vlak van AI voor smart en connected producten en productiesystemen, en anderzijds door de bijkomende expertise om het kostgerelateerde aspect bij het industrie-relevant onderzoek meer en beter aan bod te laten komen.’

Declarative languages and artificial intelligence

Dit core-lab, dat samenwerkt met de KU Leuven, maakt deel uit van het Decision & Control-competentiecluster van Flanders Make en beschikt over een AI-achtergrond, die complementair is met de activiteiten van andere core-labs. Bovendien heeft het lab ervaring in de implementatie van AI in industriële toepassingen. Deze extra expertise zorgt ervoor dat Flanders Make AI kan combineren met zijn domeinkennis over productie en producten in beweging.

Value, cost & circularity in manufacturing

Dit core-lab verenigt specialisten van drie Vlaamse universiteiten – UAntwerpen, UHasselt en KU Leuven – en maakt deel uit van het Design & Optimisation-competentiecluster. Het bundelt hun expertise en focust hierbij op het economische aspect van een product (kost en waarde) doorheen de voorraadketen en de volledige levenscyclus; evaluatie en optimalisatie van circulariteit en duurzaamheid van een product; en modelering en optimalisatie-algoritmes voor multi-criteria beslissingsondersteuning.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.