Fizyr trekt financiering aan voor internationale groei

Alexander Pil
22 januari 2020

Fizyr heeft financiering van Value Creation Capital binnengehaald om de productontwikkeling en de internationale verkoop van zijn ai-software voor machine- en computervisie voor logistiek en autonome robotica te versnellen. Hoeveel de injectie precies bedraagt, is niet vrijgegeven.

Fizyr maakt het mogelijk menselijke taken in de logistiek te automatiseren met behulp van artificial intelligence. Het Delftse bedrijf ontwikkelt, onderhoudt en ondersteunt software voor een tiental logistieke integrators waarmee ze autonome robotica kunnen toepassen voor het verzamelen van onbekende items, boodschappen en pakjes. De Fizyr-algoritmes voor deep learning voegen inzicht toe en brengen autonome besluitvorming in processen die betrekking hebben op classificatie, kwaliteitscontrole, tellen, kiezen en manipuleren.

‘We zijn continu op zoek naar ambitieuze bedrijven die impact hebben met hun kerntechnologie en met hun applicaties vorm geven aan zakelijke markten’, aldus Willem van den Berg van Value Creation Capital. ‘Fizyr combineert uitgebreide expertise en kennis van deep learning en robotica voor de snelgroeiende markten voor e-commerce. Het team en het product hebben een enorm potentieel voor de komende jaren.’