Finis Food Processing biedt meerwaarde aan klanten met remote access via IXON Cloud

Finis Food Processing Equipment denkt actief mee met zijn klanten op het gebied van snelheid, service en optimalisatie door met IXON Cloud te werken.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ixon en Routeco Netherlands.

21 juni 2021

Finis Food Processing Equipment is, zoals de naam al zegt, een bedrijf dat apparatuur ontwikkelt voor de voedselverwerkende industrie. Sinds de oprichting van Finis in 1924 produceert het bedrijf schil- en snijmachines voor allerlei soorten producten. Finis is gespecialiseerd in engineering procesoplossingen, variërend van stand-alone machines tot complete productielijnen, voor de internationale groente- en fruitindustrie.

Ixon Cloud

Ze investeren voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe machines en systemen om de operationele efficiëntie van zijn klanten en de kwaliteit van hun eindproducten te verbeteren.

Eenvoudige installatie in 5 tot 10 minuten

Al een tijdje was Finis op zoek naar een remote access-oplossing voordat zij bij IXON uitkwamen. Ze zochten een oplossing die eenvoudiger was, zodat klanten sneller geholpen kunnen worden en ook zelf gemakkelijk hun machines kunnen monitoren, zonder hiervoor een externe partij te benaderen. Daarnaast was het belangrijk dat het platform toekomstbestendig is.

In IXON Cloud vonden zij de geschikte alles-in-één oplossing. Binnen enkele minuten was de IXrouter geïnstalleerd en kon André Arends, een van de vier software-engineers bij Finis Food Processing Equipment, aan de slag. ‘De implementatie van IXON Cloud was eenvoudig doordat je niet te maken krijgt met duizenden instellingen. Je doet de USB-stick in de IXrouter, gaat even koffie halen en als je terugkomt is het klaar. Je hoeft maar één keer te configureren. Voor een programmeur is het ontzettend fijn als je zo makkelijk je device kunt opstarten en niet met allerlei kabels en laptops hoeft te sjouwen’, glundert Arends.

Voorsprong bij klanten door data logging

Remote access wordt dagelijks met plezier ingezet bij Finis. Met de datapunten van IXON Cloud kunnen ze de status van hun uienmachines live inzien. Ze kunnen onder andere zien waar de machine mee bezig is en hoe snel de machine draait. Met deze data kan Finis proactief en samen met de klant de prestaties van de productielijn stabiliseren of zelfs verhogen. ‘Je hoeft alleen maar in te loggen in de portal van de klant en dan kun je makkelijk alle gegevens en data die je nodig hebt inzien’, zegt Arends. Bovenstaande aanpak leidt in veel gevallen tot een hogere capaciteit en verbeterde efficiëntie als resultaat. Ook besparen klanten onderhoudskosten en ervaren ze minder downtime.

Het gebruik van IXON Cloud Logging geeft Finis een voorsprong bij klanten. Arends zegt hier het volgende over: ‘Als machinebouwer merken wij dat onze klanten streven naar zo min mogelijk downtime. Dat kost namelijk tijd en geld, niet alleen voor henzelf maar uiteindelijk ook voor ons.’ Klanten vragen regelmatig of Finis mee kan kijken en denken. ‘Voorheen hadden we geen data om te analyseren en moesten we gaan zoeken. Met IXON Cloud Logging hebben we de data van een productielijn al gelogd waardoor we alleen hoeven in te loggen, wat via onze smartphone kan, om bij hun gegevens te komen wanneer de klant belt. Op deze manier ben je beter voorbereid per klantsituatie en maak je de klant blij omdat je actief meedenkt. Dat is meteen ook een goede reden voor de klant om met ons als machinebouwer samen te werken’, zegt Arends.

Samenwerking met Routeco en IXON

Routeco werkt sinds 2018 nauw samen met IXON als exclusief value added distributeur voor de Nederlandse markt. Vanaf de start van de samenwerking heeft Routeco succesvolle en continu groeiende marktpenetratie voor IXON gerealiseerd. De samenwerking tussen de partners bestaat concreet uit activiteiten zoals gezamenlijke (sales)doelstellingen, gesynchroniseerde marketingactiviteiten en producttrainingen. Dit zorgt ervoor dat de klant bij zowel IXON als Routeco profiteert van korte lijnen en een hoog niveau van productkennis.

De samenwerking met Routeco en IXON bevalt Arends zeer goed: ‘Ik vind de samenwerking met Routeco sowieso super. Korte lijnen, snelle antwoorden en snelle support. Met IXON hebben we ook goede ervaringen. Het Product Support Team is erg attent. Er zit een team die duidelijk kennis heeft van hun producten. Als je ergens niet uitkomt weet je dat je altijd een gericht antwoord krijgt.’