Financieringslust

Twan Smetsers
Leestijd: 3 minuten

‘Je bent er niet klaar voor!’ Dat is een boodschap die technische ondernemers op zoek naar externe financiering nog weleens te horen krijgen van een investeerder. Sommige ondernemers nemen te weinig tijd om stil te staan en stellen zichzelf te weinig vragen voordat ze een financieringstraject in stappen. Vragen zoals: waarom zou een investeerder serieus geld in je onderneming of jou en je team stoppen? Wat doe jij waardoor jij de beste van Nederland, Europa of de wereld bent? Bied je een dienst, product of marktformule die je een verdedigbare positionering geeft? Staat het merk en heb je een geïsoleerd marktsegment geïdentificeerd waar je dominant kunt worden?

Als je iets nieuws neerzet, spelen timing en financiering een cruciale rol. Het laatste dat je dan wilt horen, is dat je er nog niet klaar voor bent. En toch is dat vaak de harde realiteit waarmee in het bijzonder techniekgedreven ondernemers worden geconfronteerd. Tenzij je over echte domeinexpertise beschikt, nieuwe technologie hebt gebouwd in een branche met serieus grote marktkansen en voldoende tractie, is de kans groot dat je waarschijnlijk niet klaar bent voor investeringen en investeerders.

Het is vaak een bittere pil om te slikken voor de meeste oprichters. Je onderscheiden en positioneren ten opzichte van je concurrenten en tegelijkertijd je funding realiseren om te overleven, vraagt veel van ondernemers. Of je dat lukt, is het verschil tussen leven en sterven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.