Fieldlab voor robotica opent deuren op Delftse campus

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Op de TU Delft-campus wordt vanmiddag Robohouse geopend, een fieldlab opgezet door de TU Delft, TNO, Robovalley, Festo en ABB om bedrijven en instellingen te helpen met hun vragen over de inzet van slimme robots in de organisatie of productieproces. ‘Bij Robohouse kunnen ondernemers niet alleen zien wat er bestaat op het gebied van robotica, maar wij helpen hen vervolgens ook met het identificeren van de plekken in hun bedrijf waar automatisering een oplossing biedt’, legt Robohouse-manager Jaimy Siebel uit. ‘Deze oplossingen worden vervolgens ook gevalideerd in het testcentrum van Robohouse.’

Robohouse wil zich bovendien richten op individuele ontwikkelaars, studenten en anderen geïnteresseerden. Zij kunnen tegen gereduceerd tarief gebruikmaken van de robotfaciliteiten en de werkplaats en deelnemen aan cursussen, bijvoorbeeld over het programmeren van een robotarm in Ros of het koppelen van een sensor aan een neuraal netwerk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.