Festo viert jubileum met oprichting opleidingscentrum

Leestijd: 1 minuut

Festo Nederland heeft ter ere van zijn verjaardag een nieuw trainingscentrum geopend in zijn Delftse vestiging. Het Didactic Centre omvat een reeks gesimuleerde productieomgevingen, die cursisten vertrouwd maken met de nieuwste technieken op het gebied van motion en controle. Het opleidingsprogramma bestrijkt de hydraulica, industriële netwerken, de pneumatiek, PLC-techniek en servotechniek. Maar er zijn ook cursussen op het gebied van PID-regelingen en procestechniek.

Festo past de trainingen en cursussen aan op de werkomgeving en wensen van opdrachtgevers, zodat zij het geleerde meteen in de praktijk kunnen brengen. Ook professionals uit het technisch onderwijs kunnen hier ideeën opdoen over hoe ze hun leeromgeving willen inrichten. Festo denkt dat het technisch onderwijs nog geen aantrekkelijk imago heeft omdat de gebruikte apparatuur niet genoeg aansluit bij de praktijk.

Meerdere bedrijven hebben opleidingsfaciliteiten. Deze maken echter vaak gebruik van geïsoleerd werkende toepassingen of van minder actuele technieken. Festo Didactic-manager Dick Rogaar wil de creativiteit in de maakindustrie stimuleren: ’Processen moeten hier sneller, efficiënter en beter zijn dan bij producenten elders in de wereld. Dat vraagt om moderne geïntegreerde productieomgevingen. Maar daarvoor zijn ook medewerkers nodig die weten hoe zo‘n omgeving in elkaar steekt.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen