Festo vergroot aanbod elektrische assen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het assortiment elektrische assen van Festo is uitgebreid met de tandriemas ELGA-TB met een rol- of een glijgeleiding. Als opvolger van de DGE met rolgeleiding en de DGE zonder geleiding heeft Festo deze robuuste elektrische assen speciaal ontwikkeld voor het dynamisch en snel uitvoeren van uiteenlopende positioneer- en handlingtaken.

De tandriemassen zijn beschikbaar in twee uitvoeringen. De eerste is de ELGA-TB-G-uitvoering die is voorzien van een glijgeleiding en geschikt voor lichte en halfzware belastingen. Toepassingen voor deze uitvoering zijn te vinden in eenvoudige handlingtaken en applicaties waarin reeds in de geleiding is voorzien.

De tweede uitvoering is de ELG-TB-RF. Deze is uitgevoerd met een rolgeleiding. Dit type positioneert zich qua belastbaarheid tussen een glijlager en een kogellager en maakt de assen geschikt voor hogere versnellingen en snelheden. Verder is een rolgeleiding toe te passen in omgevingen waar kleine deeltjes in contact kunnen komen met de lagering. Kogellagers en glijlagers slijten in deze omgevingen relatief snel, terwijl het rollager zal blijven functioneren. Daarbij komt dat de interne lagering is voorzien van een roestvaststalen kap die bescherming biedt tegen vuil uit de omgeving zoals lasspetters.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen