Festo promoot VSVA- en VABF-ventielen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het VTSA-ventieleiland van Festo is naar wens te combineren met onder meer twee nieuw ontwikkelde productlijnen, namelijk de VSVA-ventielen met veiligheidsfunctie of het drukopbouw- en ontluchtingsventiel VABF. Het programma VSVA-ventielen biedt oplossingen voor uiteenlopende situaties. Twee uitvoeringen voorzien in een continue detectie van de schakelpositie zodat de positie van de zuigerstang steeds bekend is. Daarnaast zijn twee varianten speciaal ontwikkeld voor de aansturing van persen. De VSVA‘s beschikken over een veiligheidsfunctie voor het krachtenvrij maken van de handspanner en is daarnaast zelfremmend. De uitvoering voor hef- en draaicilinders ten slotte wordt vooral gebruikt in de automobielindustrie en biedt hier de veiligheidsfuncties ’stoppen‘ en het ’blokkeren van een beweging‘.

Het elektrisch bediende, op alle Iso1-aansluitplaten aansluitbare VABF-ventiel draagt bij aan een veilige aanloop van de beweging door de uitgangsdruk langzaam op te bouwen en het langzaam bereiken van de beginstand van de geschakelde cilinders en apparaten. Naast het op druk brengen van installaties en onderdelen, is hij ook geschikt voor afzonderlijk gedefinieerde drukzones met sensortoepassing direct op het ventieleiland. Hij ontlucht met een flow van 3300 l/min. Tot slot is hij naar wens met een sensor (M12, PNP of NPN) te bestellen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen