Festo houdt stijgende lijn vast

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met een omzetgroei van 6 procent naar 2,24 miljard dollar heeft Festo zijn doelstelling voor 2012 gehaald. Hoewel de groei in Azië (8 procent) en West-Europa (2 procent) tegenviel, presteerden Amerika (+9 procent) en Oost-Europa (+11 procent) boven verwachting. Een extra impuls voor groei kwam van de nieuwe businesstakken elektrische aandrijvingen, procesautomatisering en het klantgerichte initiatief Customer Solutions. Het personeelsbestand nam met ongeveer zevenhonderd man toe tot 16,2 duizend medewerkers.

Festo blijft inzetten op groei. ’We houden de markten goed in de gaten zodat we trends ruim op tijd kunnen oppikken‘, zegt CEO Eberhard Veit. ’We willen sneller groeien dan de markt, niet alleen in Amerika en Azië maar ook op onze Europese thuismarkt. We verwachten zelfs een opleving van de Zuid-Europese markt. Al met al mikt het management in 2013 op een groei van 3 tot 6 procent in vergelijking met 2012.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.