Felixprinters brengt serie 3D-foodprinters op de markt

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Felixprinters uit IJsselstein, dat zich al vanaf 2011 toelegt op de ontwikkeling en productie van 3D-printers, heeft een serie 3D-foodprinters op de markt gebracht. Met de foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta’s, chocolade, puree, vetten of soja in een breed scala van vormen worden bereid. Een foodprinter kan daarnaast de efficiency in de keuken verbeteren, aldus Felixprinters, omdat de printer zelfstandig zijn werk doet en de koks zich met andere werkzaamheden kunnen bezighouden. Foodprinters kunnen bovendien een oplossing zijn voor eetproblemen, omdat ze eten aantrekkelijker kunnen vormgeven en het door andere samenstellingen en vormen beter kan worden geconsumeerd door bijvoorbeeld patiënten met slikproblemen.

Felixprinters levert drie typen 3D-foodprinters. Met de Single Food 3D Printer, die één printkop heeft, kan pasta nauwkeurig in elke gewenste vorm en tot een hoogte van maximaal 17 centimeter worden geprint. De Switch Food 3D Printer heeft twee printkoppen, die kunnen worden gevuld met twee verschillende soorten pasta. De printkoppen kunnen in enkele seconden worden gewisseld. De Twin Food 3D Printer heeft ook twee printkoppen, maar die zijn in een vaste positie gemonteerd en printen gelijktijdig, waardoor de printcapaciteit verdubbelt.

Van avocado tot zeewier

Een product of een gerecht laag voor laag opbouwen biedt ook in de voedingsmiddelenindustrie en de (groot)keuken vele nieuwe mogelijkheden. Normaal gesproken worden lastige en complexe vormen gemaakt met behulp van (bak)vormen of kant-en-klare platte vormen die op elkaar worden gestapeld. Met 3D printen is een uitgebreid scala van vormen en structuren mogelijk, waardoor de voedselbereiding er een nieuwe manier van werken bij krijgt. Door het printen van bijvoorbeeld namen, logo’s en pictogrammen kan een gerecht ook een persoonlijke tintje krijgen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.