Fei ziet order- en winstgroei in tweede kwartaal

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Elektronenmicroscoopmaker Fei Company heeft in het tweede kwartaal 3,7 miljoen dollar winst geboekt, weliswaar minder dan de 6,3 miljoen van het eerste kwartaal maar aanzienlijk meer dan de 1,7 miljoen een jaar eerder. Het orderboek steeg ten opzichte van vorig jaar met 12 procent naar 157,8 miljoen dollar. Vergeleken met het eerste kwartaal is dit een toename van 21 procent. Opmerkelijk is dat de omzet in vergelijking met vorig jaar met 9 procent daalde. Deze kwam uit op 140,4 miljoen dollar.

Het orderboek groeide voor alle segmenten waarin Fei opereert. ’Voor de Fei-vestiging in Eindhoven is de groei in orders voor onze life science-producten naar 30,6 miljoen dollar, vijftig procent meer dan vorig jaar, erg belangrijk‘, zegt Feis senior executive Europe Rob Fastenau. Vanuit de researchmarkt bleven de bestellingen stabiel op 57,4 miljoen dollar, maar Fastenau verwacht binnenkort een stijging. ’De bijdrage van stimulusprogramma‘s in de VS was nog bescheiden en we verwachten daar een positief effect van in de tweede helft van dit jaar.‘ Hij waarschuwt wel voor het effect van de zwakke dollar op de concurrentiepositie van Europa.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.