Fei verhoogt marge en blijft winstgevend

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Fei heeft het eerste kwartaal van 2009 afgesloten met een omzet van 141,8 miljoen dollar, 6 procent minder dan deze periode in 2008. Het bedrijf wist de marge aanzienlijk te verbeteren. Onder de streep hield het bedrijf 6,3 miljoen dollar over, 26 procent meer dan een jaar eerder. ’Een goed kwartaal onder moeilijke marktcondities‘, concludeert Fei-CEO Don Kania dan ook. Overigens was de winst in het vierde kwartaal van 2008 nog hoger: 7,3 miljoen dollar.

Ook Fei Eindhoven toont zich verheugd over de resultaten. ’De groei van de orderbinnenkomst van de life sciences-sector is goed voor de vestiging in Eindhoven‘, zegt researchdirecteur Rob Fastenau. ’De orderbinnenkomst in de researchmarkt was minder dan in het vierde kwartaal van 2008 maar beter dan een vol jaar geleden. Daar houden we dus goed stand.‘ Ook in de halfgeleidermarkt constateert het bedrijf een lichte ordergroei. ’Deze orders waren vooral gericht op nieuwe technologie. We mikken erop dat stimuleringprogramma‘s gericht op versterking van het wetenschappelijk onderzoek in diverse regio‘s, maar vooral in de VS, ons in de tweede helft van 2009 meer orders gaan opleveren‘, zegt Fastenau.

Fei ontving onlangs zijn honderdste order voor een Titan-transmissie-elektronenmicroscoop, van de Universiteit van Stanford in Californië. Deze is vooral geschikt voor het onderzoek op atomaire schaal van chemische reacties aan materiaaloppervlakken. Dit systeem van enkele miljoenen dollars wordt volgend jaar geleverd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.