Fei blijft in balans dankzij Acht

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Fei Company meldt een bruto orderbinnenkomst van 175 miljoen dollar over het vierde kwartaal van 2008. Eind 2007 stond er voor 156 miljoen dollar aan orders in de boeken. Daarmee overtreft Fei eerdere voorspellingen, ondanks de huidige economische malaise.

Het Amerikaanse bedrijf is weliswaar gedeeltelijk afhankelijk van chipfabrikanten waaraan het inspectiemachines levert, maar het zet zijn elektronenmicroscopen ook af in minder conjunctuurgevoelige markten zoals de gezondheidszorg en medische researchcentra. Nanotechnologie en het onderzoek naar de schadelijkheid van nanodeeltjes werd de afgelopen jaren een belangrijke doelmarkt voor Fei.

De positieve geluiden die Fei kan laten horen, zijn dan ook vooral te danken aan de vestiging in Acht die elektronenmicroscopen voor levenswetenschappen ontwikkelt en bouwt. Daar investeerde de microscopenbouwer vorig jaar ruim 2 miljoen euro in een uitbreiding van de fabricagecleanroom. Daarnaast fabriceert Fei ook microscopen in het Tsjechische Brno.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.