Fedet doet mee aan Fedacademie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Per 1 maart is het bestuur van de Fedacademie uitgebreid met Jaap van den Bent, local division manager Automation Products bij ABB en bestuurslid van branchevereniging Fedet. ’Uiteraard gaan we kijken naar de mogelijkheden om specifieke opleiders vanuit de Fedet-achterban te laten toetreden tot het huidige opleidersaanbod‘, aldus Van den Bent, die binnen de Fedet ook lid is van de onderwijscommissie. ’Hoe, op welke termijn en met welke opleidingen is nu nog niet bekend. Juist deze gezamenlijke aanpak zorgt voor intensievere aandacht voor scholing van alle marktpartijen‘.

De Fedacademie is een initiatief van branchevereniging Feda. Sinds de start in januari kunnen werknemers in de aandrijf- en automatiseringstechniek meer dan tweehonderd technische cursussen volgen bij bedrijven zoals Bosch Rexroth, Siemens en Festo. Of bij opleidingsinstituut ROVC, gespecialiseerd in industriële trainingen. Het gaat om korte opleidingen van gemiddeld vijf dagen. De Feda heeft de Fedacademie op poten gezet om de kloof tussen onderwijsinstellingen en de arbeidsmarkt te dichten.

’Met de toetreding van de Fedet wordt duidelijk dat de Fedacademie zich richt op de gehele technologische sector‘, aldus Fedacademie-projectmanager Simone van Wilgen. ’Met deze visie hebben we draagvlak weten te creëren en slaat het concept ook bij andere, gerelateerde branches aan. De interesse is overgeslagen naar een aanverwante sector waar de nadruk op het vakgebied elektrotechniek en elektronica ligt. Het is goed om op deze manier, stap voor stap het faciliterende netwerk verder uit te breiden.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.