Feda verlegt koers en verlaat FME

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Feda is sinds deze maand niet meer fysiek gekoppeld aan FME. De branchevereniging heeft onderdak gevonden bij Atrium Groep, een Gorinchemse organisatie die is gespecialiseerd in verenigingsmanagement en communicatie. Per 1 februari is het volledige secretariaat overgegaan. Branchemanager André Braakman verhuist niet mee; hij heeft zijn functie neergelegd vanwege een verschil van inzicht.

De break-up met FME is een van de beslissingen die Feda heeft genomen naar aanleiding van een uitgebreid marktonderzoek. ‘De resultaten van het onderzoek gaven aanleiding tot een selectie van een nieuwe partner waarmee we onze ambities beter kunnen realiseren’, schrijft Feda aan haar leden. Naar verluid waren de kosten te hoog om bij FME te blijven.

Medio vorig jaar startte Feda een grootschalig onderzoek om haar positie en functie opnieuw te staven en bij te sturen. Er zijn ruim dertig visiegesprekken gevoerd met sleutelpersonen uit de branche; Feda-leden, niet-leden, producenten, importeurs, handelshuizen, verwerkers, machinebouwers, automatiseringsspecialisten en eindgebruikers. ‘De komende tijd streven we naar het creëren van een dynamischer Feda die projectmatiger, economischer en flexibeler gaat werken en nog meer aandacht gaat schenken aan nieuwe ontwikkelingen’, concludeert Feda-voorzitter Rob Hommersen in het eindrapport ‘Synergie voor Feda, drijvende kracht voor vooruitgang’. ‘Het is ook duidelijk dat Feda specifieker van zich zal moeten laten horen. Niet dat we onbekend zijn in de markt, integendeel, maar qua organisatie en qua werkomgeving is Feda zowel in de breedte als de diepte gegroeid. Uit het imago-onderzoek bleek onder meer dat de markt Feda nog vooral ziet als een branchevereniging voor aandrijftechniek. In grote lijnen is dit nog steeds de rode draad die veel Feda-leden verbindt, maar in de loop der jaren zijn er verschillende specifieke en aanverwante vakgroepen bijgekomen en juist die verbindingen maken ons sterk.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.