Faulhaber introduceert borstelloze minimotor met motion-controller

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Faulhaber breidt zijn BX4-serie van borstelloze DC-servomotoren uit. Met een 22 mm module zijn de 2232/2250xxxBX4 CSD/CCD‘s ‘s werelds kleinste borstelloze aandrijvingen met geïntegreerde motion-controller in een bouwvorm met een standaard diameter, claimt de fabrikant. Ze hebben een lange levensduur en een hoog non-coggingkoppel en zijn vrij van kleefstoffen. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in veeleisende toepassingsgebieden zoals industriële automatisering, medische technologie, luchtvaart, robotica en speciale machines.

De nieuwe motoren hebben een zeer vlakke koppel-snelheidscurve en een goede koppel-volumeverhouding, met koppels van 18 tot 35 mNm. Ze zijn leverbaar in twee motorlengtes (32 en 50 mm) met een nominale spanning van 24 V DC. Verder hebben ze een groot temperatuurbereik van -25 tot 85 graden Celsius, een thermisch acceptabele continue stroom tot 0,69 A en flexibel configureerbare snelheden in de range van 5 tot 8000 omwentelingen per minuut. De aandrijvingen zijn uitgerust met seriële RS232- of Can-interfaces en kunnen worden geconfigureerd met behulp van Faulhabers Motion Manager 4.4-software.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen